Výstava Vianoce našimi rukami prezentuje zariadenia sociálnych služieb

24.12.2012 Žilina

Žilina 23. decembra (TASR) – Výrobky s vianočnou tematikou klientov 26 zariadení sociálnych služieb zo Žilinského kraja predstavuje na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) do 7. januára 2013 výstava Vianoce našimi rukami.

Už počas inštalovania výstavy sa podľa podpredsedu ŽSK Jozefa Štrbu výrobkami klientov sociálnych zariadení potešili a inšpirovali mnohí okoloidúci.

„Chcel by som srdečne poďakovať všetkým pracovníkom v sociálnych službách, ktorí sa dlhodobo venujú našim klientom, pomáhajú im pri tvorbe výrobkov, rozvíjajú ich jemnú motoriku a vedú k rozvoju talentu a zručností,“ povedal Štrba.

Návštevníci výstavy si môžu kúpiť rôzne dekoratívne predmety, sviečky, košíčky, adventné vence, ale i užitočné darčeky a predmety do domácnosti a podporiť tvorivosť klientov sociálnych zariadení. „Mnohé z nich už našli kupujúcich a voľných výrobkov rýchlo ubúda. Viacerí naši klienti pracujú pod vedením ergoterapeutov v dielňach, venujú sa práci najmä s prírodnými materiálmi a skúšajú stále nové postupy, aby okrem tradícií prinášali rôzne novinky a trendové dekorácie,“ doplnila riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu ŽSK Marta Pauková.

 

Vyberte región